Имоти във Варна
от Агенция Имоти Варна
Недвижимость в Варне
от Агентства Имоти Варна
Properties in Varna
from Properties-Varna Estate Agency

Ще купувате имот във Варна – трезва преценка

от Manahov

Избирането и покупката на недвижим имот е сделка, която повечето хора извършват през живота си. Няма значение с каква цел се купува имотът – за живеене или просто за да вложим на сигурно парите си, правилното избиране на имота, заплащането и цялата процедура по прехвърлянето на имота на ваше име ще ви спести доста време и нерви,ако подходите правилно и се спрете на най-изгодния за вас вариант.

Какво трябва да знаете преди да купите едно ново жилище?
Първо трябва да сте наясно с финансовите си възможности. Малко са тези, които имат събрани пари, с които да заплатят наведнъж цялата сума на имота.
Още по-малко са тези, които само за няколко месеца биха могли да я съберат. Огромна част от хората се възползват от банкови кредити, което до голяма степен ги обременява – теглят една сума, а трябва я върнат почти двойно.

Преди да теглите кредит е важно да се замислите как ще го изплащате и ще можете ли да си позволите всеки месец да отделяте половината от заплатата си за погасяване на вноските. Ако имате друг имот, който отдавате под наем със сигурност ще ви бъде далеч по-лесно с изплащането на кредита.

Другото, над което трябва да се замислите преди да купите даден имот,  е за какво ще го използвате.
В случай, че смятате след време да го препродадете, то търсете жилище с колкото се може по-ниска стойност.
Ако имате намерение да живеете в него, вземете предвид локацията, инфраструктурата, училища и детски градини, транспортни връзки, качество на апартамента, етаж и т.н.
В случай, че искате да купите имот, за да го давате под наем, гледайте да се намира на по-централно място.

Какъв вид е имотът също е от важно значение. Ако възнамерявате да живеете на новото място, къщите са по-добрия вариант. Но ако ще го давате под наем, то при това положение апартаментът е по-подходящ.

Следващата стъпка, която предстои е издирването на жилището. Колкото и да ни е улеснена комуникацията в днешно време, търсенето на идеалния имот на изгодна цена отнема не малко време. Не се доверявайте изцяло на обявите във вестници и интернет.

Ако имате възможност, е добре да се възползвате от услугите на добра и уважавана агенция за недвижими имоти – така освен, че ще ви бъде по-лесно, сигурността на вашата покупка се повишава.

Агенцията ще намери подходящият имот във Варна и благодарение на опита и професионализма, ще научи повече за апартамента, блока и квартала, след разузнаване чрез съседите или по-други техни начини.

Агенцията за недвижими имоти е уникално място, където е съсредоточена разнородна информация: пазарна, правна, градоустройствена, кадастрална,  информация за коректността на продавачи и строители и стъпвайки на тази база и ако е коректна,  тя може много да Ви бъде от полза.