Имоти във Варна
от Агенция Имоти Варна
Недвижимость в Варне
от Агентства Имоти Варна
Properties in Varna
from Properties-Varna Estate Agency

Жилищата във Варна без Акт 16 са все по-търсени

от Manahov

Апартаментът без Акт 16 - може да се превърне в бижу по ваш вкус

Апартаментът без Акт 16 - може да се превърне в бижу по ваш вкус

През последните няколко месеца имотите във Варна, които се намират в сгради ново строителство и все още нямат Акт 16, стават все по-примамливи за варненци.

Желаещите да се сдобият с такъв имот са предимно млади семейства с деца и хора, които наближават 40 – те години. Освен, че купуват имотът на доста изгодна цена, собствениците могат да устроят апартамента си,  изцяло по свои вкус и изисквания.

Ако искате да се сдобиете с жилище, което няма Акт 16 и искате да теглите кредит за закупуването му, това не би представлявало проблем за банковите институции. Ако имате стабилни месечни доходи, надежден платец сте и отговаряте на критериите на банката, съвсем спокойно имате шанса да изтеглите заем до 80% от общата стойност на имота. Задължително условия е обаче, сградата да притежава Акт 14.

Средната цифра на изтеглите кредити в цялата страна за месец август са приблизително 38 хил.евро. Най-голям размер заеми да теглени в София, след което се нареждат Варна, Бургас и Пловдив.

В повечето случаи клиентите кандидатстват за финансиране на стойност между 10 и 30 хил.евро. Около 85% от семействата, които са се възползвали от банков заем получават на месец от 1500 до 2500 лв., показват отчети на кредитни консултанти.

Нараства и броят на потребителите, които искат да си купят имот във Варна при месечен доход под 1500 лв.