Имоти във Варна
от Агенция Имоти Варна
Недвижимость в Варне
от Агентства Имоти Варна
Properties in Varna
from Properties-Varna Estate Agency

Руснаците са най-активни купувачи на ваканционни имоти във Варна

от Manahov

ОФИС СГРАДА, ЗПЗ, ВАРНА

ОФИС СГРАДА, ЗПЗ, ВАРНА

Заможни бизнесмени от Русия,  в последно време все повече се блазнят от идеята да придобият работещ бизнес в страната ни. България постепенно започва да им се струва все по-печеливша инвестиция.

Напоследък се наблюдава тенденцията, предприемчиви руски богаташи да влагат парите си  в определен сектор от икономиката  у нас, примамени от сравнително стабилната политика, която България провежда, след като стана част от Европейския съюз.

Досега  руските граждани се славеха като най-многобройната  група купувачи сред чужденците на ваканционни имоти във Варна и по цялото Черноморие. Благодарение на тяхната активност, пазара на имоти започна да се съживява в началото на летния сезон. Но  руснаците вече започнаха да се интересуват и от развиването на бизнес у нас. Те залагат не само на недвижимия пазар, но и са се ориентирали към производството на различни хранителни продукти.

И докато руснаците се двуумят на какво да заложат в страната ни, за да удвоят печалбите си, то в Швейцария бе издигнато жилище за впечатляващата сума от 7.5 млрд. долара. Къщата е собственост на Томас Болан, който определено е голям екцентрик, тъй като част от обзавеждането на дома  му е изградено от над 200 тона злато,платина и метеоритни камъни. Подът е направен от кости на динозаври, а шикозният имот е разположен на брега на Цугското езеро, но никой не знае с точност адресът на къщата.

Имайки предвид стойността,  на която е оценена къщата, то с право  може да се нареди сред най-скъпите домове в света.