Имоти във Варна
от Агенция Имоти Варна
Недвижимость в Варне
от Агентства Имоти Варна
Properties in Varna
from Properties-Varna Estate Agency

Продава се имението-мечта на Майкъл Джексън за 1488евро/м2-размисли и съпоставки по темата

от Агенция Имоти Варна

 

ivlog.JPGЧетивото е силно  препоръчително за мечтатели, фантазьори и за  хора, вярващи в чудеса.

Попадаме в мрежата на следната оферта на агенцията за недвижими имоти Vegas Fine Estates: http://www.vegasfineestates.com/7000-Tomiyasu-Lane-a102989.html

Пуснато е за продажба ранчото, в  което  Майкъл Джексън  мечтаеше да се премести от своя Невърленд (Neverland Ranch).

Цената, на която се продава този уникален имот е 16 500 000 USD или ок. 11 000 000 EURO. Ето на кратко описание на имота: Площ на парцела-ок.40 470м2 с отлично местоположение в Лас Вегас, с построени пет сгради с общо 50 стаи и с обща застроена площ(РЗП) ок. 1953м2.Този невероятен комплекс е проектиран от известния архитект Ф.Х.Лауденфрост, а вътрешния дизайн е дело на Ханк Морган. Основното жилище е ок.1400м2, 28 стаи, три допълнителни стаи, 6 големи бани, 5 великолепни камини, изба с 5000бутилки вино със стая за дегустации и система за поддържане на микроклимата, собствено казино с бар, огромна библиотека, невероятно красива стая за трофеи с вградена звукова система, предаваща звуците на дивите горски животни, гимнастическа зала със сауна, 1414.jpegпрофесионален салон за красота, шикозна официална трапезария, професионално оборудвана кухня и т.н. Огромното ранчо, разположено в центъра на Лас Вегас, но въпреки това уединено и изолирано от шума, включва още: вила за гости-ок.280м2, ок. 140м2 помещения за персонала, конен център за 8 коня, площадка за голф, подземно стрелбище, гараж за 20 коли с автомивка и бензиноколонки, оранжерия, водоем и басейн с водопади и бар, апартамент за гости, вграден в пещерата зад водопада, чудесен голям вътрешен двор с барбекю, обширни поляни, прекрасни палми и озеленяване, великолепни фонтани.

Какво прави впечатление в тази оферта и към какви размисли ни подтиква?

Да, това е ниската цена на имота !

Нека да направим сега една разбивка на цената и  някои съпоставки. Да дадем една примерна оценка на парцела, намиращ се на топмясто с Лас Вегас, който при това е ограден, с прекарани комуникации, луксозно озеленен, с изградени вътрешни алеи и спортни съоражения. Такова място във Варна е например м.Салтанат-в края на Морската градина.Не допускаме някой да пусне за продажба „толкова ниско” такъв парцел (който, още повече, според описанието, е и делим на множество по-малки), но предполагаме цена от 200е/м2. Площта на имението е 40470м2 х 200е/м2=8 094 000евро. Или 11 000 000(цена на целия имот) минус 8 094 000- следователно за постройките остава приблизителната сума от 2 906 000 евро. Да я разделим сега на общата застроена площ от 1953м2 и получаваме, да наистина, НЕВЕРОЯТНАТА СУМА ОТ 1488 евро за един м2. Да, един квадратен метър от изключителното имение-мечта на Майкъл Джексън , при това със суперлуксозното си обзавеждане, се продава на невзрачната цена от 1488е/м2! Далеч по-евтино от маса имоти „супер лукс” и „с топ локация” у нас. Пак ще посочим, че ако съществува такъв парцел, с такива дадености и подобрения, очакваме продажната му цена да е доста по-висока. Ще подчертаем, че сумата от 16 500 000 USD(ok. 11 000 000 EURO) e офертна, т.е. при евентуален интерес се очаква да бъде намалена. А и представете си, този супер изгоден и уникален имот още не е купен !

Основния извод, който може да се направи от написаното по-горе е, че дори и сега , в кризата, много от имотите в България са надценени. Добре е да поглеждаме към по-зрелите и развити имотни пазари. Бъдещето принадлежи на този, който ще предложи на пазара високо качество на ниска цена. Все повече ще трябва да говорим за ЕФЕКТИВНОСТ във всичко. А първата (и най-евтина) крачка към по-ефективна работа в сектора на недвижимите имоти трябва да бъде премахването на бюрократичните и корупционни спънки пред предприемачеството ,създавани от  общинските  и държавни органи.

Искаме да направим уточнението, че площите са преизчислени от квадратни футове, както са дадени в сайта http://www.vegasfineestates.com

и са възможни известни неточности. Възможно е и да се предположи друга цена на парцела. Ясно е, че съпоставките и предположенията са доста условни и опростенчески,  но това не променя  заключенията, направени по-горе.

Снимките за публикацията са взети от тук: http://www.theprimmcompound.com/

Още малко снимки за любознателните читатели:

image_3php.jpegimage_2php.jpegimage_5php.jpegimage_7php.jpeg

image_11php.jpegimage_10php.jpegimage_18php.jpegimage_4php.jpeg

image_8php.jpegimage_20php.jpegimage_14php.jpeg

Разгледайте офертите на АГЕНЦИЯ ИМОТИ ВАРНА