Имоти във Варна
от Агенция Имоти Варна
Недвижимость в Варне
от Агентства Имоти Варна
Properties in Varna
from Properties-Varna Estate Agency

ИЗМАМИ ! На вниманието на колегите от агенциите за недвижими имоти

от Агенция Имоти Варна

От портала “ИМОТ ДНЕС ВАРНА”

С настоящата информация насочваме вниманието ви върху две измами, за които вече научаваме от няколко варненски агенции.

Първата е свързана с реклама в едни от най-реномираните английски портални сайтове.

След като се уговаря цена за реклама,примерно за три месеца, плюс бонус един безплатен , Ви се предлага да платите с кредитна карта и да подпишете договор. В този договор с микроскопични, ама наистина с микроскопични букви пише, че ако не се откажете изрично от него след този първоначален период – договорът автоматично се удължава за една година и то при доста високо месечно заплащане. Ние имахме информация за този вид заблуда и когато случайно разбрахме, че други агенции са решили да рекламират в такива сайтове, ги предупредихме за това. Въпреки предупреждението и добрия английски – те се хванаха на тази елементарна уловка с микроскопичните буквички и им поизпразниха кредитната карта.
Втората измама, в която за били въвлечени поне две варненски агенции идва от Германия и Италия.

В Германия и двете агенции са имали местни представители и са рекламирали български имоти. С тях са се свързали „много богати“ чуждестранни „инвеститори“, които са се интересували от много скъпи имоти. И в двата случая от хотели!

Срещите се провеждат в много скъпи хотели. „Инвеститорите “ идват със супер лимузини, изтупани със скъпи костюми и въвеждат в заблуждение наивните немци, че са голямата работа – богати евреи, богати индийци и т.н., които се чудят къде да инвестират някаква голяма сума – иначе данъчните ще им я приберат. След това те искат среща директно със собствениците на скъпите имоти, но в Италия в гр. Милано. Едната агенция доста е напреднала в контактите с тези измамници от Милано и в схемите как да изнесат няколко милиона кеш от Италия при евентуална сделка и т.н.

Другите колеги също се колебаят, дали да отидат на тази среща в Милано и когато накрая приемат – по случайност научават за печалния опит на колегите си . Тези международни измамници са много опитни и опасни в буквалния смисъл на думата. Можете да научите още много за тази измама, като напишeте в Google scam 419 или разгледате обширната статия в wikipedia.org с това заглавие.

Много се надяваме с тази информация да сме ви били от полза .

Източник- “ИМОТ ДНЕС ВАРНА”

Иди в сайта на АГЕНЦИЯ ИМОТИ ВАРНА