Имоти във Варна
от Агенция Имоти Варна
Недвижимость в Варне
от Агентства Имоти Варна
Properties in Varna
from Properties-Varna Estate Agency

Какво трябва да направи за вас една добра агенция за недвижими имоти?

от Агенция Имоти Варна

ivlog.JPG

Човек и добре да живее,понякога му се налага да купи или да продаде имот. Тогава възниква въпросът – дали да прибегне до услугите на агенция за недвижими имоти или да продава или купува сам. Естествено готов отговор не може да се даде за всеки конкретен случай. В тази статия ние искаме накратко да ви запознаем с това , какво трябва да направи за вас една ДОБРА АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, ако сте я наели за консултант при покупка или продажба на недвижим имот.

Първото нещо ,което трябва да ви достави една агенция , е максимална сигурност .На първо място тук идва юридическата сигурност и изрядност на сделката. Агенцията има богат опит с всякакъв вид сделки,има проверени и изпитани юридически съветници-адвокати и нотариуси(имаме в предвид ,че е извървян пътят за намирането на добър адвокат , а не тепърва при нужда да се търси такъв )така че може да ви бъде от огромна полза. Все пак трябва да отбележим,че абсолютна правна сигурност никой на никого не може да гарантира,поради самата специфика на материята и така е по цял свят,не само в България. В правото много малко неща са окончателни и невъзвратими. Но ползването на добра агенция в най-голяма степен елиминира множеството рискове при една сделка.

ivroup.jpg

Второто направление по отношение на сигурността е тази при разплащането-кога точно трябва да бъде извършено то, при разплащане в брой- елиминиране на риска от фалшиви банкноти-всичко това е в задълженията на агенцията. Третото направление по отношение на сигурността е, че в агенцията знаят имената и репутацията на много от участниците на пазара -строители, посредници, адвокати , нотариуси ,а дори и на някои продавачи и купувачи и могат да ви предпазят от доста неприятности от работа с некоректни или небрежни контрагенти.

Второто,което трябва да получите от една добра агенция е максимално изгодна за вас сделка-т.е.да продадете или купите на най-добра цена вашия имот. В агенцията постоянно следят пазара на недвижимости -по райони и по сектори-апартаменти,селски имоти, парцели,земеделски земи и т.н. и могат да ви доставят безценна маркетингова информация. Могат да ви консултират на каква цена бихте могли да продадете и къде можете да купите най изгодно. Могат да ви консултират за състоянието на пазара и тенденциите му за развитие,което е от изключителна важност в някои случаи. Още повече,че много хора се объркват от ежедневните публикации в пресата за пазара на недвижими имоти. Голяма част от тези публикации са непрофесионални,с бомбастични заглавия и са далеч от обективния и професионален анализ,но могат да внушат неправилни очаквания у читателите и съответно финансови загуби за тях.

ivmoney.jpg

При някои случаи се налага водене на преговори,в които опитът и професионалните знания на хората от агенцията ще са ви от огромна полза,да не говорим за случаите,в които отсрещната страна е обиграна и с агресивно поведение.

Не на последно място една агенция има голям ресурс за реклама на вашия имот(който не е по силите на отделния продавач)-добър собствен уебсайт, рекламни площи в различни печатни издания, реклами в големи български и световни имотни портали. Освен това, между агенциите има изградени връзки ,което им помага да обменят оферти и всякаква друга пазарна информация,така че за вашият имот или за вашето търсене ще работи повече от една агенция.

Третото нещо,което би трябвало да получите от работата си с агенция,това е спестяване на време,нерви а в крайна сметка и на пари. Можете да си избегнете много излишно обикаляне, за да показвате или търсите имот или от разкарване по разни инстанции за справки, проверки, вадене на документи , срещи и преговори с потенциални клиенти, като оставите това на вашия брокер. Понякога за една сделка се налага да се вадят голям набор от документи от институции, за които вие дори не подозирате, че съществуват.

В крайна сметка една добра агенция за недвижими имоти би трябвало да ви донесе големи ползи и комисиона,който ще и платите , си струва. Но изборът със или без посредник да купите или продадете е ваш, както и евентуалния избор на агенция.

Как да си изберем агенция за недвижими имоти?Девет съвета,които се надяваме да са ви от полза!

Иди в сайта на АГЕНЦИЯ ИМОТИ ВАРНА