Имоти във Варна
от Агенция Имоти Варна
Недвижимость в Варне
от Агентства Имоти Варна
Properties in Varna
from Properties-Varna Estate Agency

Как да си изберем агенция за недвижими имоти ?Девет съвета, които се надяваме да са ви от полза!

от Агенция Имоти Варна

При положение, че сте се убедили от ползата от агенция за недвижими имоти, пред Вас ще изникне въпросът как да познаем коя агенция е коректна, компетентна и добронамерена към клиентите си. Естествено, че няма универсална формула, но ето няколко съвета, които се надяваме да Ви помогнат да се ориентирате в избора си:

1.За избора на агенция, ползвайте препоръки от хора, на които се доверявате . Ако те Ви препоръчват някоя, която са ползвали, и от която са доволни, спрете се на тази фирма.

2.Разгледайте сайта на агенцията. Ако е много лош или пък въобще липсва такъв -внимавайте!

imoti-vrna15.jpg

3. Вижте каква информация дава самата агенция за себе си. Ако от тази информация не Ви става ясно с кого си имате работа, ако за връзка е даден само GSM и e-mail, то трябва да сте много предпазливи.

4. Огледайте офиса на фирмата-той може да Ви подскаже много за нея. В никакъв случай не казваме, че колкото е по-луксозен, толкова фирмата е по-добра. Никога не приемайте да си правите срещи с брокери или хора, които се представят за работещи в сферата на недвижимите имоти в кафенета, ресторанти, кръчми. Работното място на брокера е неговият офис, където той разполага с компютър, база данни, документи, а и с колеги, които да му помогнат при нужда . Ако Ви канят на друго място за среща, то може би има нещо, което брокерът (ако въобще е такъв) иска да скрие.

5.Не си правете експерименти с нелигитимни, т.н. креватни брокери или с хора, които са с професии, близки или свързани с недвижимите имоти. Няма никаква логика някой, който е добър в професията да работи по този начин. Това е все едно да сменяте пари на улицата. Единствения сериозен и истински начин за посредничество при недвижимите имоти е агенцията. Само там може да се съсредоточи едновременно маркетингова, правна, градоустройствена, техническа и всякаква друга информация, нужна за професионално посредничество (не казваме, че това го има във всяка една агенция).

iv18.JPG

6.Вгледайте се във външния вид на брокера (малко вероятно е такъв, с лош външен вид, да Ви е от полза), отбележете как говори и как се държи.

7.Помнете, че в 99% от случаите служителите на фирмата приличат на нейния управител. Ако се сблъскате със служители на някоя агенция, които са недобронамерени и некомпетентни, то едва ли някой в тази фирма ще може да Ви е от полза. По всяка вероятност такова поведение се толерира от шефовете.

8.Ако някоя агенция продава даден имот, който Ви интересува, но самата агенция не Ви вдъхва доверие, то Вие можете да се обърнете към друга,която да се свърже с първата и да проучи как стоят нещата с имота и евентуално да го закупите чрез втората фирма. Това няма да Ви струва по-скъпо, а вие ще сте много по-спокойни.

imoti-varna-14.jpg

9. Има такава българска поговорка : “Според гостенина и млинът”. Помислете над следното:”Всеки получава такова обслужване, каквото заслужава“. ВИЕ ИЗБИРАТЕ!!!

Иди в сайта на АГЕНЦИЯ ИМОТИ ВАРНА